Informatie scheiden

Informatieve links
rijksoverheid


logo_NJI

Scheiding | Nederlands Jeugdinstituut


De plek voor kinderen van gescheiden ouders


Informatie folders
UIt-elkaaralimentatie-mei-2015-1

 


Informatie films

 


 

Ouders en !JES het brugproject

‘!JES het brugproject’ is een training voor kinderen en hun ouders in de periode rondom de scheiding. De ouders worden er nauw bij betrokken. Kinderen hebben namelijk meer aan de training als beide ouders er aan mee doen.

De grote veranderingen die er rondom scheiding ontstaan voor de ouders, treffen ook de kinderen. Hoe zij hiermee om kunnen gaan, kunnen zij van en met hun ouders leren. Voor ouders is het dan belangrijk dat ze weten wat hun kind te leren en te doen heeft.

De kinderen kunnen iets leren in een groepje. Maar daarnaast weten we dat als ze het ook nog eens thuis kunnen oefenen en uitproberen, dat dit veel beter gaat. Tijdens ‘!JES het brugproject’ leren kinderen om te gaan met de gevolgen van de scheiding. Het is fijn als de ouders dat ook doen en de kinderen blijven helpen, ook als de training afgelopen is.

Tijdens de training voor ouders, leren ouders over het ouderschap na scheiden en over wat ze wel en niet kunnen doen voor hun kind(eren). Daarmee kunnen zij hun kind(eren) helpen te wennen aan alle nieuwe dingen na de scheiding.

Schrijver: Tineke van den Berg
!JES jij en scheiden